0522-15710 | info(a)falcks.se

Bil, Automat, Moped, MC, Släp

Intensivutbildning, riskutbildning & handledarutbildning

Släp

Det finns två olika möjligheter att få köra med större personbil+släp. Vilken behörighet du behöver beror på totalvikten på bilen och släpet.

BE-körkort

BE-körkort (tungt släp) med en max totalvikt bil+släp 7000 kg. För att ta tungt släp behöver du körkortstillstånd för att göra teoriprovet. Syntest till körkortstillståndet kan du göra hos oss. Vi har även böcker och datatest om man vill öva inför teoriprovet på trafikverket. När provet är godkänt bokar man uppkörningen. Körlektionerna inför uppkörningen brukar vi boka in dagarna innan uppkörningen så när du har provet bokat hör av dig till oss så hjälper vi dig med tider. Hur mycket du behöver köra beror på din erfarenhet och vana sedan innan.

Den praktiska utbildningen innehåller manövrering, säkerhetskontroll, rätt växlings- och bromsteknik. Du över även körning i trafik med hänsyn till det utrymme fordonskombinationen kräver.

B96

Utökad behörighet B, även kallat B96. Max totalvikt bil+släp 4250 kg. Detta är den kortaste utbildningen då man inte behöver vare sig körkortstillstånd eller göra kunskapsprov hos trafikverket. Vill du ha hjälp med en körlektion före uppkörningen kan vi hjälpa dig med det. Boka då en tid för provet så hjälper vi dig att boka det du vill köra dagarna innan. Är du säker på att du fixar provet och inte behöver köra innan så kan vi alltid hjälpa dig med att låna vårat släp som är rätt lastat. Slå oss en signal för att kolla kombinationen.

Du är välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna med att förklara och se vad som skulle passa dina önskemål och behov.
Sök på Körkortsportalen för mer info:
B96
BE körkort

Tips

På våren så är det många som vill ta körkort för släp inför semestern så tänk på att vara ute i god tid för att boka dina prov, så att du kan få ditt körkort tills dess att du behöver det!

Lärarledd teoriutbildning
2 ggr/vecka
16:15-17:35